Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

ΠΑΣΑΔ: Συνεχίζουμε!

ΠΑ.Σ.Α.Δ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
Αριθμός Μητρώου Σωματείων Πρωτοδικείου Θηβών: 912/2016
Αριθμός Εγκριτικής Διάταξης : 11/2016
 Email:pasadask@gmail.com


Συνάδελφοι, επισήμως πλέον και με τη βούλα του κράτους, γι' άλλη μια χρονιά πάλι, όλοι στον ΟΑΕΔ! Στο γνωστό και επαναλαμβανόμενο μοτίβο του ΑΝΕΡΓΟΥ και περιφερόμενου ανά την Ελλάδα εκπαιδευτικού που ακούει στην προσφώνηση "αναπληρωτής"!
Το χρονικό διάστημα κρίσιμο λόγω των εθνικών εκλογών και οι δράσεις που πρέπει να ολοκληρώσει ο ΠΑΣΑΔ αρκετές. Η ευθύνη δεδομένη απέναντι στον συνάδελφο και τις αγωνίες του, αφού ήταν, είναι και θα είναι Ο ΜΟΝΟΣ λόγος ύπαρξης του Συλλόγου και Ο ΜΟΝΟΣ στον οποίο δίναμε, δίνουμε και θα δίνουμε λόγο για τα πεπραγμένα μας.
ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΠΑΝΤΑ κι ΑΛΗΘΙΝΟΙ απέναντί σας, χωρίς να κρύβουμε λόγια, χωρίς να ωραιοποιούμε καταστάσεις, έχοντας επαληθευτεί ΠΛΗΡΩΣ μέχρι σήμερα σ' όσα περί νέου συστήματος και διορισμών έχουμε υποστηρίξει κι έχουμε γράψει απ' τον Γενάρη, συνεχίζουμε τον πολυεπίπεδο αγώνα για μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών δηλώνοντας πως κανείς και τίποτε δε μπορεί να κάμψει την αποφασιστικότητά μας. Δε μεμψιμοιρούμε και τονίζουμε σ' ολους πως ΔΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ!
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτής της προσπάθειας κι ενόψει των εθνικών εκλογών ήδη είχαμε την πρώτη επαφή με τον υπεύθυνο του τομέα παιδείας του ΚΙΝΑΛ (αναμένεται και δεύτερη συνάντηση) ενώ μέσα στην εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με την υπεύθυνη του τομέα παιδείας της ΝΔ, τη ΔΟΕ και το ΑΣΕΠ στις οποίες θα συζητηθούν όσα μας αφορούν και θα ζητηθούν απαντήσεις για τα θέματα και λύσεις στα προβλήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του καθενός.
Όπως προείπαμε ο ΠΑΣΑΔ συνεχίζει αταλάντευτα την πορεία του στον δρόμο που εχει χαράξει κι έχει υπογράψει με την αξιοπιστία του και την μαχητικότητά του. Σ' αυτόν τον δρόμο όμως δεν είναι μόνος, έχει συνοδοιπόρους κι ακολουθητές απ όλο το φάσμα της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας οι οποίοι έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για πιο ενεργό ρόλο και μεγαλύτερη συμμετοχή στις αποφάσεις και στον προγραμματισμό των δράσεων.
Δική μας πεποίθηση κι έτσι κινηθήκαμε μέχρι τώρα, είναι πως οι συγκλίσεις κι οι συνεργασίες έχουν πάντα θετικό ισοζύγιο όταν γίνονται υπό όρους αμοιβαιότητας και κανόνες σεβασμού μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων.
Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, σταδιακά και συνυπολογίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε από την πρώτη ημέρα ίδρυσης του Συλλόγου αποφασίσαμε ν' απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα πρώτα στους συναδέλφους Νηπιαγωγούς.
Όσες-όσοι νηπιαγωγοί ενδιαφέρονται, πλαισιώνοντας ισότιμα τον ΠΑΣΑΔ, με τη δράση τους ν' ασχοληθούν σ' αυτό το απαιτητικό επίπεδο και να διεκδικήσουν τον μόνιμο διορισμό ΟΛΩΝ των αναπληρωτων κι ενεργά κι υπεύθυνα να πιέσουν για την αλλαγή των εργασιακών συνθηκών τους βοηθώντας παράλληλα στην ενημέρωση των συναδέλφων, καλούνται είτε να το δημοσιοποιήσουν κάτω από το συγκεκριμένο ποστ είτε να στείλουν μήνυμα σ' ένα απ' τα μέλη του ΔΣ.
Απαραίτητη προϋπόθεση και πρέπει ν' αναφερθεί ρητά εδώ, είναι η απομάκρυνση από κάθε τι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ και ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ (και μ' όσα συμβαίνουν αυτό το χρονικό διάστημα νομίζουμε πως δε χρειάζεται να εξηγήσουμε το γιατί).
Συνάδελφοι, όπως γράψαμε και παραπάνω τίποτε δε μας πτοεί και τίποτε δε μας φοβίζει. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ δυναμικά όπως και πριν να διεκδικούμε:
-τον μόνιμο διορισμό μας,
-εργασιακά δικαιώματα ίδια με των μόνιμων συναδέλφων,
-λύσεις στο πρόβλημα της στέγης,
-φτηνές μετακινήσεις με όλα τα μέσα μεταφοράς.
Δε θα σταματήσουμε μέχρι να τα καταφέρουμε!
#posa_xronia_akoma?
#θα_τα_καταφέρουμε
#μη_λείψεις
ΠΑΣΑΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου