Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Ενημέρωση από τον ΠΑ.Σ.Α.Δ για προσλήψεις και πίνακες αναπληρωτών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
Email:pasadask@gmail.com

Μετά τις συναντήσεις του Συλλόγου με διοικητικούς παράγοντες του Υπουργείου, ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

Πίνακες-προϋπηρεσία: Η προϋπηρεσία στην Α/βάθμια θα έχει περαστεί μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους. Όλοι οι συνάδελφοι μέχρι τα μέσα περίπου της επόμενης εβδομάδας θα πρέπει να μπουν και να την ελέγξουν. Σε περίπτωση λάθους, θα πρέπει να απευθυνθούν στην Δ/νση που έχει γίνει το λάθος, προκειμένου αυτό να διορθωθεί και ταυτόχρονα να ενημερώσουν το Υπουργείο έτσι ώστε οι πίνακες, που θα βγουν αρχές Αυγούστου, να είναι όσο πιο ακριβείς γίνεται. Και φέτος έγινε προσφυγή από κάποιους συναδέλφους στο ΣτΕ, κατά της διαδικασίας σύνταξης των πινάκων, η οποία θα εκδικαστεί 27/10/16.
Πιστώσεις-προσλήψεις αναπληρωτών: Οι πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών κατανέμονται ως εξής: 15000 ΕΣΠΑ(ενδεχομένως +600) , 3000 τακτικού προϋπολογισμού και 3000 ΠΔΕ, με το σημαντικό εδώ το ότι το ΕΣΠΑ καλύπτει και θέσεις στο πρωινό πλέον και δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην κατανομή κονδυλίων ανά περιοχή. Ο στόχος είναι να είναι όλα έτοιμα στις 10/9 έτσι ώστε να γίνει ενας μεγάλος αριθμός προσλήψεων (70-80%). Στη φάση του Σεπτεμβρίου σχεδιάζεται να βρίσκονται και οι Τ. Υ. ενώ τότε θα απορροφηθεί και το 60% της παράλληλης στήριξης, με το υπόλοιπο 40% να πάει σε μία ή δύο το πολύ φάσεις. Επαναλαμβάνουμε πως το ότι υπάρχουν οι πιστώσεις δε σημαίνει ανάλογες προσλήψεις. Με τον νέο τύπο σχολείου και τις αλλαγές στα νηπιαγωγεία θα έχουμε λιγότερες 3600 προσλήψεις στην Α/βάθμια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου του Υπουργείου. Η πρόθεση και διάθεση όμως, όπως ειπώθηκε σήμερα, είναι να δουλέψουν όσοι δούλεψαν πέρυσι και αυτό, απ ό,τι φαίνεται, θα γίνει μέσα απ τις δράσεις για το προσφυγικό, το οποίο θα αφορά περίπου 30000 ανήλικους, σύμφωνα με σημερινές μας εκτιμήσεις.
Συνάδελφοι, απ την αρχή έχουμε κάνει γνωστό πως προσπαθούμε ώστε, όχι με λόγια αλλά με πράξεις, κανένας αναπληρωτής να μη χάσει τη δουλειά του, γι αυτό και καταθέσαμε έγκαιρα την πρότασή μας για το προσφυγικό ή οποία, απ όσο βλέπουμε, προχωρά και χαιρόμαστε γι αυτό! Δε θα μείνουμε όμως μόνο σ αυτό.
Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου