Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Ο ΠΑΣΑΔ ενημερώνει για τις ΔΥΕΠ και τι πρέπει να προσέξετε

ΠΑ.Σ.Α.Δ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
Αριθμός Μητρώου Σωματείων Πρωτοδικείου Θηβών: 912/2016
Αριθμός Εγκριτικής Διάταξης : 11/2016
Email:pasadask@gmail.com


Θλιβερή η διαπίστωση πως και φέτος, παρ' όλες τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, θα ισχύσει το μειωμένο ωράριο. Πιο θλιβερό απ' όλα όμως, η έμφαση με την οποία τόσο διοικητικοί παράγοντες του Υπουργείου όσο και πολιτικοί-κομματικοί παράγοντες παρουσίαζαν ως δεδομένο πως οι ΠΕ 70 θα είναι αποκλειστικά πλήρους ωραρίου.
Οι ελαστικές μορφές απασχόλησης ήρθαν στην πρωτοβάθμια για να μείνουν, αφού πλέον υποχρεωτικά θα πρέπει να δηλώνει μειωμένο ωράριο και σε όλες τις περιοχές/πρωτοβάθμιες στις οποίες ανήκουν οι ΔΥΕΠ, στην περίπτωση που κάποιος θέλει να προσληφθεί και μ' αυτό στις δομές. (Επισημάνσεις, 1).
Η μόνη αλλαγή σε σχέση με πέρυσι, που μπορεί να θεωρηθεί και βελτίωση, είναι ότι μπορεί ο εκπαιδευτικός να επιλέξει αν θέλει να είναι μόνο πλήρους ωραρίου ή και μειωμένου.
Προσοχή λοιπόν, καθώς θα πρέπει να τσεκάρετε και την επιλογή μειωμένο ωράριο σε κάθε διεύθυνση που ανήκουν οι ΔΥΕΠ, αν θέλετε να σας προσλάβουν κι έτσι και να περιμένετε, ίσως αργότερα, την αναβάθμιση σε πλήρους, που φυσικά κανείς δεν σας την εγγυάται.
ΠΑΣΑΔ

Γίνε μέλος στον ΠΑΣΑΔ :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου