Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Ο ΠΑΣΑΔ ενημερώνει για ΤΥ, ΟΑΕΔ, πίνακες και αιτήσεις

ΠΑ.Σ.Α.Δ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
Αριθμός Μητρώου Σωματείων Πρωτοδικείου Θηβών: 912/2016
Αριθμός Εγκριτικής Διάταξης : 11/2016
Email:pasadask@gmail.com



Τ.Υ.
Δεν έχει ξεκινήσει η κατανομή των πιστώσεων στις περιφερειακές διευθύνσεις για τα πρώτα 330 με 350 τμήματα. Η διαδικασία δεν είναι χρονοβόρα αλλά πρέπει να γίνει, έτσι ώστε οι Περιφέρειες να ιδρύσουν τις τάξεις προκειμένου να μπουν στην πρώτη φάση των προσλήψεων.
Οι πρώτες 330 με 350 θα είναι κατά κύριο λόγο όσες λειτούργησαν πέρυσι με ελάχιστες αλλαγές.
Σε αυτό το σημείο κι όχι μόνο επειδή υπάρχουν αρκετές πιστώσεις (800 όπως και πέρυσι) και προχωρημένη πλέον διαδικασία, αναβαθμίζουμε το αίτημά μας για 450 ΤΥ στην πρωτοβάθμια για την πρώτη φάση και 550 συνολικά.
Δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής, ρητή διαβεβαίωση πως αυτές οι προσλήψεις (330 περίπου μέχρι στιγμής) θα είναι σ’ αυτήν κι όχι μερικές μέρες αργότερα.

Προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ 
Σε όλους όσοι (γιατί είναι αρκετοί αυτοί) έχουν αναλάβει να «δίνουν απαντήσεις» στον ΠΑΣΑΔ αλλά και στους καλοθελητές του Υπουργείου, θα προτρέπαμε να διαβάζουν προσεκτικότερα. 
Στην κατανόηση κειμένου, αν κι εκπαιδευτικοί(!)  πάσχουν κι η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε αν είναι επιεικέστερο αυτό από το να τους χρεώσουμε τη σκόπιμη διαστρέβλωση των όσων από εμάς έχουν ανακοινωθεί.
Παραθέτουμε λοιπόν, αυτούσιες, τις δύο παραγράφους όπως είναι στην προηγούμενή μας ανακοίνωση :
"...Ο κίνδυνος είναι μεγάλος καθώς για πρώτη φορά ο ΟΑΕΔ με 8μηνες συμβάσεις αναθέτει εκπαιδευτικό έργο σε συναδέλφους υπερσκελίζοντας το Υπουργείο Παιδείας και φτιάχνοντας στην ουσία ένα παράλληλο σύστημα προσλήψεων που εκτός από διαφορετικά κριτήρια έχει και μικρότερο κόστος.
Σας θυμίζουμε εδώ πως και πέρυσι επιχειρήθηκε το ίδιο, την ίδια χρονική περίοδο αλλά, μετά την σφοδρή μας αντίδραση σε όλα τα επίπεδα, δεν προχώρησε...."

 ..."και πέρυσι επιχειρήθηκε το ίδιο", η ανάθεση εκπαιδευτικού έργου... το παράλληλο σύστημα.. ο υπερσκελισμός του Υπουργείου Παιδείας από τον ΟΑΕΔ... αλλά μετά την σφοδρή μας αντίδραση...δεν προχώρησε. 
Δεν προχώρησαν λοιπόν όλα τα παραπάνω, δίνοντας στους προσληφθέντες βοηθητικό ρόλο και αναθέτοντας την εκπαίδευση των προσφύγων στους αναπληρωτές. Πουθενά δεν γράφεται από εμάς πως δεν έγιναν οι προσλήψεις! 
Ακολουθούν επί τούτου κι οι ανακοινώσεις της περσινής περιόδου και προσέξτε σας παρακαλούμε την πρώτη επίσημη απάντηση Φίλη!
Από το "δεν μπορώ να παρέμβω στο Εσωτερικών" μάλλον, στο μυαλό(;) κάποιων, στη συνέχεια μαγικά φτιάχτηκαν κι αλλάχτηκαν όσα έπρεπε. Μόνα τους!

1/7/16 ανακοίνωση ΠΑΣΑΔ 
....Προτείνουμε οι προσλήψεις να γίνονται μέσα από τους πίνακες αναπληρωτών (κι όχι μέσω ΟΑΕΔ) και παράλληλα να υπάρχει σχετική επιλογή (με κουτάκι) στις αιτήσεις που θα γίνουν. Θεωρούμε ότι είναι εφικτό με τον τρόπο αυτό να δουλέψουν όσοι συνάδελφοι δούλεψαν και φέτος.....
7/7/16 ανακοίνωση για δομές 
....Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων από τις 27 Μαΐου 2016, πρώτος έθεσε το ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφύγων και της ομαλής ένταξής τους στο εκπαιδευτικό και κοινωνικό περιβάλλον. Διεκδικήσαμε ξεχωριστές προσλήψεις αναπληρωτών, ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΟΑΕΔ, αλλά από το υπουργείο παιδείας, παραθέτοντας την πρότασή μας στις διοικητικές υπηρεσίες αλλά και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας. Διεκδικήσαμε προσλήψεις αναπληρωτών, όχι μόνο δασκάλων αλλά και υπόλοιπων ειδικοτήτων......
14/7/16 συνάντηση με Φίλη
 ...Ζητήσαμε επίσης να περάσουν στο Υπουργείο Παιδείας οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών που θα γίνουν μέσω Υπουργείου Εργασίας στις δομές, προκειμένου οι συνάδελφοι να μπορούν ν’ αναγνωρίσουν την προϋπηρεσία τους και να έχουν τον μισθό του αναπληρωτή. Η απάντηση που πήραμε είναι πως δεν μπορεί το Υπουργείο να παρέμβει.....

Γιατί λοιπόν αντιδρούμε και πάλι φέτος;;
Γιατί για δεύτερη φορά, επιμόνως, δεν καθορίζεται το είδος της απασχόλησης και η πρόσληψη γίνεται ως ΠΕ70 και 60, γενικώς.
Γιατί πάλι θα πρέπει να έχουμε παρέμβαση του Υπουργού για να ρυθμιστεί το θέμα.
Γιατί το 2008 οι εκπαιδευτικοί στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ, προσληφθέντες από τον οργανισμό, αναγνώρισαν την προϋπηρεσία τους και την έβαλαν στους πίνακες!
Κι εδώ ας προσέξουμε, δεν είναι ο αριθμός των συναδέλφων που προβληματίζει αλλά η πόρτα που ανοίγει.
Γιατί δεν θέλουμε να υπάρχουν υποκατηγορίες συναδέλφων.
Γιατί τέλος απευθυνόμενοι στον ίδιο τον Υπουργό, που είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος γι’ αυτό, μέχρι την ώρα που γράφονται αυτά, απάντηση για το αντικείμενο απασχόλησης των συναδέλφων δεν έχουμε πάρει. 
Αν, και όταν, έχουμε απάντηση-θέση του Υπουργού θα την ανακοινώσουμε.

Πίνακες - Αιτήσεις 
Οι πίνακες της πρωτοβάθμιας έπρεπε να είχαν βγει τον Ιούλιο. Με 410 ενστάσεις στο σύνολο τους, δεν υπάρχει δικαιολογία για την καθυστέρηση που την χρεώνεται εξ ολοκλήρου το ΑΣΕΠ. 
Μπορεί στην δευτεροβάθμια να έχει αρχίσει η συγγραφή της εγκυκλίου των αιτήσεων, στην πρωτοβάθμια, μέχρι σήμερα, δεν έχει ξεκινήσει κάτι. 
Η αναβάθμιση του ΟΠΣΥΔ, όπως έχει ζητηθεί, έχει συντελεστεί και αναμένεται να ελεγχθεί προκειμένου να είναι έτοιμο να δεχτεί τις αιτήσεις
Συνάδελφοι, σταθεροί στα όσα λέμε και γράφουμε, δεν ακολουθήσαμε ποτέ τον εύκολο δρόμο. 
Ο ΠΑΣΑΔ δεν έγινε, ούτε θα γίνει καλοθελητής, νεροκουβαλητής στον μύλο του Υπουργείου και των παρατάξεων. 
Αυτό πείραξε και πειράζει αλλά... αυτοί είμαστε, ας το πάρουν απόφαση.
Μπροστά μας έχουμε μόνο τον συνάδελφο και μόνο σ’ αυτόν είμαστε υπόχρεοι και κάνουμε απολογισμό!
Στους αδαείς, αντιγραφείς και λάτρεις του συνδικαλιστικού, κι όχι μόνο, πολιτικαντισμού, συνιστούμε επιμελή παρακολούθηση του ΠΑΣΑΔ γιατί.... να δεις τι σου χω για μετά!

Γίνε μέλος στον ΠΑΣΑΔ:

ΠΑΣΑΔ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου