Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Συνάδελφε μας έλειψες!!!

ΠΑ.Σ.Α.Δ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
Αριθμός Μητρώου Σωματείων Πρωτοδικείου Θηβών: 912/2016
Αριθμός Εγκριτικής Διάταξης : 11/2016
 Email:pasadask@gmail.com



Γράφουμε τούτες τις γραμμές γυρίζοντας απ’ το συλλαλητήριο ΟΛΜΕ - ΔΟΕ την παγκόσμια ημέρα του Εκπαιδευτικού, Πέμπτη 5/10, κουρασμένοι κι αμίλητοι, σκεπτόμενοι, όσοι από εμάς δουλεύουν, το απαιτητικό αύριο στην τάξη κι όσοι δεν έχουν προσληφθεί ακόμη, πως αύριο άλλη μια μέρα ελπίδας θ’ ανατείλει, άλλη μια μέρα απογοήτευσης θα δύσει πάλι.
Πέρα απ’ την κούραση όμως, εκείνο που μας έχει κυριεύσει είναι η αγανάκτηση.
Αγανάκτηση γιατί γι’ άλλη μια φορά οι περισσότεροι συνάδελφοι αποφάσισαν ν’ αδιαφορήσουν στο κάλεσμα που τους είχε γίνει και που ζητούσε απ’ αυτούς το ελάχιστο, την παρουσία τους!
Κι είναι συνάδελφοι που δουλεύουν χρόνια, χωρίς ορατό μέλλον, χωρίς τον ελάχιστο στοιχειώδη προγραμματισμό στην προσωπική τους ζωή. Νομάδες κάθε χρόνο, έρμαια της διαχείρισης των...κενών και των...αποσπάσεων απ’ το Υπουργείο Παιδείας. Περιφερόμενοι πραματευτές εκπαιδευτικού έργου με ομιχλώδες σήμερα κι άδηλο αύριο. Απαξιωμένοι λειτουργοί και τελευταίοι της εκπαίδευσης που δέχονται μ’ ευγνωμοσύνη τα ψίχουλα λογικής και σοβαρότητας ως το μεγάλο έλεος της πολιτείας και της φροντίδας των προϊσταμένων συνδικαλιστικών φορέων.
Κι είναι συνάδελφοι που περιμένουν να προσληφθούν, που αγχώνονται, αγωνιούν, που διαμαρτύρονται γιατί δεν βγαίνει η Γενική, τα ΖΕΠ, η Ειδική, η παράλληλη, γιατί καθυστερούν οι προσλήψεις, γιατί χάνουν προϋπηρεσία, γιατί πρόπερσι δούλευαν ενώ πέρυσι όχι και φέτος τι θα γίνει ;
Ξαφνικά το messenger βουίζει και μας βγάζει απ’ τις σκέψεις μας. Φίλοι, συνάδελφοι, στέλνουν λινγκ. "Σας ανέβασε το newsit!...Το alfavita!...Ο enikos!...Σας ανέβασαν όλοι! Μπράβο παιδιά! Είμαστε περήφανοι για εσάς!
Γυρίζουμε πίσω την ημέρα σαν ταινία. Μπροστά στα Προπύλαια, με το πανό, περιμένουμε να μαζευτούμε κι η απογοήτευση γίνεται θυμός όταν πρώην αιρετός, αδιαφορώντας για την μηδενική σχεδόν συμμετοχή των μονίμων συναδέλφων, μας βλέπει...λίγους! Κι ας ήταν, αναλογικά με τους μόνιμους, περισσότεροι οι αναπληρωτές στην συγκέντρωση.
Κι ο θυμός έγινε εγωισμός και πάθος! Δεν κρυφτήκαμε πίσω, δεν μπήκαμε μπροστά από γκρουπ για να φτιάξουμε μαγικές εικόνες και...δυναμική παρουσία. Απ’ την αρχή μέχρι το τέλος ήμασταν μπροστά, στην κεφαλή της πορείας, κάνοντας αυτό που αισθανόμαστε και πιστεύουμε πως πρέπει, φωνάζοντας για μόνιμους διορισμούς, διεκδικώντας κι όχι επαιτώντας, τον σεβασμό που αξίζουμε ως εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και πολίτες αυτής της χώρας.
Κι όταν τελείωσε η πορεία κι όλοι οι άλλοι έφυγαν εμείς μείναμε εκεί! Δεν είχαμε τελειώσει! Είχαμε ένα μήνυμα τιμής κι αξιοπρέπειας να στείλουμε στην πολιτεία και στους συναδέλφους που μας έλειψαν.
Δεν είμαστε βαλίτσες, δεν είμαστε αριθμοί, τέρμα η αναπλήρωση ΤΩΡΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ!
ΠΑΣΑΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου