Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016

Ο ΠΑΣΑΔ ενημερώνει σχετικά με το μειωμένο ωράριο των ΠΕ70

ΠΑ.Σ.Α.Δ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
Αριθμός Μητρώου Σωματείων Πρωτοδικείου Θηβών: 912/2016
Αριθμός Εγκριτικής Διάταξης : 11/2016
Email:pasadask@gmail.com

 Τίποτε δεν είναι τυχαίο!

Αρχές Σεπτεμβρίου λαμβάνοντας γνώση του σχεδιασμού διάθεσης των 800 πιστώσεων ΖΕΠ αντιληφθήκαμε πως υπάρχει πρόβλημα με το ωράριο των εκπαιδευτικών αφού τα φροντιστηριακά τμήματα δεν κάλυπταν πλήρες ωράριο και στο σχέδιο γινόταν λόγος για μειωμένο. Απευθυνθήκαμε αμέσως στο αρμόδιο τμήμα του ΕΣΠΑ το οποίο μας διαβεβαίωσε πως οι πιστώσεις είναι ΟΛΕΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ωραρίου και ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ το τεχνικό δελτίο. Ζήτησε δε να μεταφέρουμε στον Δ/ντη Σπουδών πως πρέπει να βρει ένα τρόπο να καλυφθεί το ωράριο, ενδεχομένως και μετακινώντας τους προς το ολοήμερο, το οποίο και κάναμε. Το έχουμε αναφέρει άλλωστε και στην ανακοίνωσή μας στις 2/9/2016. Το ίδιο διαβεβαίωσε ο Δ/ντης του ΕΣΠΑ και σε επόμενη συνάντησή μας περίπου μια εβδομάδα αργότερα, δηλαδή πως είναι 800 πιστώσεις πλήρους ωραρίου και δεν αλλάζει το τεχνικό δελτίο και πως πρέπει να βρεθεί τρόπος να καλυφθεί το ωράριό τους από τη Διεύθυνση Σπουδών που είναι η αρμόδια γι αυτό. Ενώ λοιπόν περιμέναμε να ανακοινωθούν οι προσλήψεις των Τ.Υ. και πιέζαμε μάλιστα να είναι πάνω από τα περσινά επίπεδα και γύρω στις 600 ενημερωθήκαμε τελευταία στιγμή πως οι 800 ΖΕΠ θ’ αφορούν και εκπαιδευτικούς στις δομές και μάλιστα μειωμένου ωραρίου! Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ασκήθηκε πίεση προκειμένου οι εκπαιδευτικοί, μεταξύ αυτών και ΠΕ70, από πλήρους να γίνουν μειωμένου ωραρίου και για αλλαγή του υπάρχοντος τεχνικού δελτίου του ΕΣΠΑ που δεν το προέβλεπε αυτό! Η δικαιολογία εδώ βέβαια θα μπορούσε να είναι πως είναι καθαρά διαδικαστικό και πως επιβλήθηκε για την λειτουργικότητα του σχεδιασμού.

Όμως δυστυχώς δεν είναι έτσι κι ούτε είναι ασήμαντο!

Κατόπιν τηλεφωνικών επικοινωνιών με το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου για τις προσφυγικές δομές, μας δίνεται πλέον η ευκαιρία να δώσουμε συνοπτικά τα συμπεράσματά μας για τις απόψεις συγκεκριμένων στο Υπουργείο και για όσα βρίσκονται υπό μελέτη και προγραμματισμό κι ας βγει κάποιος να πει μετά πως... υποθέσαμε και συμπεράναμε λάθος!

α) Οι αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, διατυπώθηκε η άποψη, είμαστε τυχεροί αφού οι προσλήψεις μας αφορούν μεγάλο αριθμό, με πλήρες ωράριο και σε νεαρή ηλικία. Ταυτόχρονα με σιγουριά δηλώθηκε πως πάρα πολλοί συνάδελφοι θα επιλέξουν το μειωμένο ωράριο και ότι αν επιθυμεί ο σύλλογος, να προτρέψει να κάνουν το αντίθετο. Δηλαδή αφού οι συνάδελφοι είναι άνεργοι θα πρέπει να δεχτούν αυτό που τους δίνεται και να πουν κι ευχαριστώ!!

β) ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ το μειωμένο ωράριο ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. Θεωρούμε ότι για τις προσλήψεις στις προσφυγικές δομές ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ καθώς το πρόγραμμα βγάζει άνετα 20 και πλέον ώρες δασκάλου.

Συνάδελφοι, εμείς... υπακούοντας στην «προτροπή» σας καλούμε να μη δηλώσετε την πρόσληψη με μειωμένο ωράριο
Σας καλούμε από αύριο στα παρακάτω τηλέφωνα,
Γραμματεία Υπουργού 2103443508, Διεύθυνση Σπουδών 2103443605,
να εκφράσετε μαζικά την αντίδρασή σας στα σχεδιαζόμενα έτσι ώστε να καταλάβουν στο Υπουργείο πως δεν είμαστε μόνο... πιστώσεις έχουμε υπόσταση και φωνή!!

Για εμάς δεν τίθεται το θέμα αν πάμε σε κινητοποίηση (με αιτήματα συν τοις άλλοις υπεύθυνο ολοήμερου, αύξηση των προσλήψεων στην παράλληλη και ειδική), αλλά το πότε και ήδη έχουμε ενημερώσει γι αυτό, σήμερα, τον πρόεδρο της ΔΟΕ.

Γίνε μέλος στον ΠΑΣΑΔ: ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΑ: https://goo.gl/forms/9Kum0lGRw2bL5d9f2

 ΠΑ.Σ.Α.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου