Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Αναγνώριση κολλεγίων με αιτιολογία το Ενωσιακό δίκαιο και κοινοτική οδηγία 1999/70/ΕΚ για μονιμοποίηση αναπληρωτών»

ΠΑ.Σ.Α.Δ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
Αριθμός Μητρώου Σωματείων Πρωτοδικείου Θηβών: 912/2016
Αριθμός Εγκριτικής Διάταξης : 11/2016
Email:pasadask@gmail.com



Θέμα :«Αναγνώριση κολλεγίων με αιτιολογία το Ενωσιακό δίκαιο και κοινοτική οδηγία 1999/70/ΕΚ για μονιμοποίηση αναπληρωτών».
Κύριοι βουλευτές,
Με έκπληξη βλέπουμε, μετά από σειρά προσκλήσεων από αυτή την επιτροπή, πως σε μια τέτοια κρίσιμη συνεδρίαση δεν έχουμε κληθεί για να εκφράσουμε την άποψη των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για όσα νομοθετούνται και τους αφορούν.
Κι έχουμε να πούμε αρκετά και σοβαρά σε σχέση με την περίφημη συμμόρφωση του Υπουργείου Παιδείας με το Ενωσιακό δίκαιο και ως εκ τούτου την αναγνώριση της δυνατότητας διορισμού στο Δημόσιο σε κατόχους πτυχίων των κολλεγίων που φαντάζει σ’ εμάς σαν κακόγουστο αστείο.
Αστείο γιατί το Ενωσιακό δίκαιο είτε το σεβόμαστε εν τω συνόλω στη λογική του και το ακολουθούμε είτε δεν το σεβόμαστε. Σεβασμός αλά καρτ δε μπορεί να υπάρχει κι ούτε η Βουλή θα πρέπει να τον αποδεχθεί, κι εξηγούμε το γιατί.
Η χώρα μας, και εν προκειμένω τα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομίας, από την περυσινή χρόνια ελέγχεται και ελέγχονται από την επιτροπή συμμόρφωσης της Κομισιόν για τη μη εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 1999/70/ΕΚ.
Επιστολή της παραπάνω επιτροπής μάλιστα έχει αποσταλεί και στα τρία αυτά Υπουργεία τα οποία, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν έχουν απαντήσει παραβιάζοντας έτσι το χρονικό όριο των 2 μηνών που είχαν στη διάθεσή τους. Αυτό όμως σημαίνει πως, έστω και αργά, ο μηχανισμός πλέον των ενεργειών κατά της χώρας μας ξεκινά με απόλυτη ευθύνη της πολιτείας και των πολιτικών ηγεσιών των αναφερόμενων Υπουργείων.
Τι λέει τώρα η συγκεκριμένη κοινοτική οδηγία;
Πως πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τους επαναλαμβανόμενα προσλαμβανόμενους συμβασιούχους στην παιδεία έτσι ώστε είτε οι συμβάσεις τους να γίνουν αορίστου χρόνου είτε να μονιμοποιηθούν με το παραπάνω χαρακτηριστικό.
Δεν ήμασταν ούτε είμαστε η μόνη χώρα μ' αυτό το πρόβλημα. Είμαστε όμως η μόνη χώρα που δεν έχει μεριμνήσει για τη λύση του μέχρι σήμερα. Παραθέτουμε λοιπόν στο παρακάτω infographic τις λύσεις που έχουν δοθεί από άλλα κράτη για στο συγκεκριμένο θέμα και ζητούμε από εσάς το απολύτως λογικό!
Αν είναι να σεβαστεί η ελληνική πολιτεία το Ευρωπαϊκό δίκαιο και τις κοινοτικές οδηγίες, αυτό να γίνει χωρίς εξαιρέσεις, γιατί αλλιώς η επιλεκτική ευαισθησία και η επιλογή να προωθηθεί ό,τι αποτιμάται σε χρήμα και ανάγεται σε ιδιωτικό συμφέρον, είναι αφ' εαυτού της προβληματική κι επιλήψιμη, ανοιχτή σε κάθε είδους κριτική, καλόπιστη ή κακόπιστη!
Με εκτίμηση το Δ.Σ.
του ΠΑ.Σ.Α.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου