Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Ας κοιτάξουμε μπροστά τις μάχες που έρχονται!

ΠΑ.Σ.Α.Δ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
Αριθμός Μητρώου Σωματείων Πρωτοδικείου Θηβών: 912/2016
Αριθμός Εγκριτικής Διάταξης : 11/2016
Email:pasadask@gmail.com



Ο ΠΑΣΑΔ σχολιάζει :

Συνάδελφοι, δημοσιοποιώντας την επιστολή μας προς τον Υπουργό και την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για την τροπολογία στην Ειδική Αγωγή, παρακολουθήσαμε την ανταλλαγή απόψεων και που ακολούθησε και έχουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:

- Ελάχιστοι στάθηκαν στον κίνδυνο που είναι ορατός πλέον, τόσο για τους αναπληρωτές όσο και για τους μόνιμους (βλ. ανακοίνωση και θέση ΔΟΕ), από την επιχειρούμενη απομείωση-κατάργηση του βασικού πτυχίου και την πριμοδότηση, έναντι αυτού, κάθε είδους κριτηρίων που θα ορίζονται από τον...εκάστοτε Υπουργό. Οι επιπτώσεις των παραπάνω, όπως τονίσαμε, θα είναι καταλυτικές για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση!!!

- Το να εκφράζονται και να υποστηρίζονται διαφορετικές απόψεις (με την προσήκουσα στην ιδιότητά μας ευπρέπεια) πρέπει να καταλάβουμε πως είναι στοιχειώδης δημοκρατική διαδικασία που δεν μπορεί να μας χωρίζει σε στρατόπεδα. Αυτήν την παθογένεια που κληρονομήσαμε ας μην την διαιωνίσουμε! Έχουμε το επίπεδο ώστε να μπορούμε να συμπλεύσουμε και με τις μικροδιαφορές μας. Άλλωστε άμεσα μπροστά μας είναι ο δύσκολος αγώνας για μόνιμους διορισμούς, όλων των ειδικοτήτων κι ο οποίος πρέπει να είναι δυναμικός κι επίμονος.

- Έχουμε γράψει πολλές φορές και θα το γράψουμε ακόμη μία.
Ο ΠΑΣΑΔ, σε αντίθεση με άλλους, δεν είναι σύλλογος ταμπέλα κι αυτό ξενίζει και στεναχωρεί πολλούς, μεταξύ αυτών και το Υπουργείο. 
Σε αντίθεση με άλλους ο ΠΑΣΑΔ δεν ανήκει σε παράταξη ή κόμμα. 
Σε αντίθεση με άλλους ο ΠΑΣΑΔ δεν εξυπηρετεί προσωπικές φιλοδοξίες και σκοπιμότητες. 
Απελεύθερος απ' όλα τα παραπάνω, προχωρά μ' έναν και μόνο στόχο, τον οποίο πρώτος και μόνος διατύπωσε, τον διορισμό όλων των αναπληρωτών που έχουν προϋπηρεσία, σταδιακά, μέσα στην επόμενη τριετία με ταυτόχρονη εξασφάλιση της εργασίας τους και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Κατανοούμε την αγωνία και τους φόβους όλων κι ακόμη περισσότερο των 800 περίπου άνεργων φέτος συναδελφων για τους οποίους δεν σταματήσαμε στιγμή να διεκδικούμε την πρόσληψή τους. Πριν ο καθένας μας διαμαρτυρηθεί, ας σκεφτεί πως αύριο μ'ένα νέο τέχνασμα του Υπουργείου μπορεί να βρεθεί στη θέση τους.
Ας παραμερίσουν όλοι λοιπόν τα μικροσυμφέροντα τους κι ας κοιτάξουμε μπροστά τις μάχες που έρχονται.
Αυτό πρέπει να γίνει!

ΠΑΣΑΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου